Pašā Sabiles sirdī, kā turpinājums Sabiles senajām vīna darīšanas tradīcijām un ilgo gadu pieredzei augļu pārstrādē, strauji aug Sabiles Sidra darītava.

Latvijas klimats un augsne ir īpaši piemēroti ābolu audzēšanai, ļaujot radīt īpaši svaigu aromātu ar Latvijas āboliem raksturīgo maigo skābumu .
Sabiles Sidra darītavas īpašnieki ir Circeņu ģimene – Aldis un Baiba. Ideja par sidra darītavu ir izauklēta gan Sabiles apkārtnē iekoptajā piemājas dārzā ar vecajām, lielajām ābelēm, gan iepazīstot senās sidra baudīšanas un ražošanas tradīcijas sidra lielvalstīs Anglijā un Francijā.

Īpašnieku mīlestība uz kulināriju un vīna kultūru nemaldīgi aizvedusi tieši pie dzēriena, kas gatavots no āboliem. Tieši sidrs izrādījies trūkstošais elements dzērienu veikalu plauktos, lai papildinātu maltīti, kas gatavota no vietējiem produktiem latviešu virtuvei raksturīgajā manierē.

 

Baiba Circene

 

„Priecājos veidot sidru no ābola līdz etiķetei. Man jau kopš bērnības patīk izzināt kā top lietas praktiskā veidā – kā tās ražo. Ar aizrautību sidra fabrikā sekoju līdzi procesiem, lai gūtu pārliecību, ka viss top pareizi. Esmu gandarīta, ka klients novērtē sidra garšu un tā noformējumu.”