Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
Sabiles Sidrs
  • Sākums
  • E-veikals
    • Sabiles sidrs
    • Gardener`s Craft sidrs
    • Sidrs kastēs
    • Dāvanu komplekti
    • Ekskursijas
    • Suvenīri
  • GARDENER'S
  • Jaunumi
  • Par mums
    • Mūsu stāsts
    • Sabiles Sidra Nams
    • Darītava. Brauc ciemos!
    • Apbalvojumi
    • Publikācijas
  • Receptes
    • Ēdieni
    • Dzērieni
  • Kontakti
    • Lietošanas noteikumi
    • Privātuma politika
    • Piegāde
  • BUJ

Zeltainais ābolu - cidoniju pīrāgs

20. aprīlis, 2020 pl. 7:58, Nav komentāru

Ābolu pīrāgs *attēlam ir ilustratīva nozīme


Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 125 g sviesta istabas temperatūrā,
  • 70 g pūdercukura,
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta,
  • 1 ola,
  • 150 g miltu,
  • 100 g mandeļu miltu,
  • 2 ēdamkarotes cidoniju ievārījuma.

Pildījumam:

  • 400 ml piena,
  • 100 ml Gardener’s saldā ābolu – cidoniju sidra,
  • 3 olu dzeltenumi,
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta,
  • 2 ēdamkarotes cidoniju ievārījuma,
  • 6 ēdamkarotes cukura,
  • 4 ēdamkarotes miltu,
  • 6 āboli.

Pa virsu izkārtotajiem āboliem:

  • cukurs,
  • kanēlis,
  • sviests (daudzums pēc paša gaumes).

Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC. Ietaukoto un ar miltiem izkaisīto kūkas formu (aptuveni 22/24 cm lielu) liek ledusskapī, lai tā būtu auksta.

Sviestu, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un cidoniju ievārījumu liek bļodā un kārtīgi samaisa. Pievieno olu un mandeļu miltus, visu apmaisa. Pēc tam mīklai pakāpeniski pievieno miltus, lai veidotos mīksta mīkla. Mīklu samaisa, līdz veidojas vienmērīga masa.

Gatavo pildījumu – katliņā ber miltus, kuriem pievieno vaniļas ekstraktu un cidoniju ievārījumu. Pēc tam liek klāt olu dzeltenumus un nedaudz no nepieciešamā piena. Sastāvdaļas apmaisa, līdz milti un cukurs izšķīduši. Pēc tam pievieno atlikušo pienu un sidru. Sastāvdaļām ļauj sākt burbuļot uz plīts, un vārot apmaisa, līdz masa viegli sabiezē. Gatavajam pildījumam ļauj atdzist.

Ņem ietaukoto kūkas formu un izklāj pa tās pamatni un sāniem mīklu. Mīklai pa virsu lej pīrāga pildījumu. Tam pa virsu izkārto šķēlītēs sagrieztus ābolus, kuriem uzkaisa kanēli, cukuru un vietām uzliek sviesta pikucīšus.

Ābolu pīrāgu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu, līdz mīklas garoziņa ir zeltaina, bet paši āboli mīksti un apbrūnējuši.


Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti


  • 15. jan. 2025
  • Karstais džina Todijs (Hot Gin Toddy)
    9. jan. 2025

  • 25. nov. 2024
  • Sabiles ābolu džins un toniks
    15. aug. 2024
  • Pasta siera un sidra mērcē ar bekonu (Mac & Cheese)
    21. mar. 2024
  • Vēlo brokastu ābolu un sidra pankūkas
    26. okt. 2023
  • Rudens sangrija ar ābolu sidru
    28. sep. 2023

Iesakām:

Pirms liet glāzēs dzirkstošo sidru, atdzesē to! Atdzesēts līz 4-6 grādu temperatūrai, tas būs krietni gardāks, kā arī mazāk putos, atverot pudeli.

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

KONTAKTI                PRIVĀTUMA POLITIKA                  NOTEIKUMI                  PIEGĀDE                 BUJ

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA
Licences nr. MT00000010042.