Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
Sabiles Sidrs
  • Sākums
  • E-veikals
    • Sabiles sidrs
    • Gardener`s Craft sidrs
    • Sidrs kastēs
    • Dāvanu komplekti
    • Ekskursijas
    • Suvenīri
  • GARDENER'S
  • Jaunumi
  • Par mums
    • Mūsu stāsts
    • Sabiles Sidra Nams
    • Darītava. Brauc ciemos!
    • Apbalvojumi
    • Publikācijas
  • Receptes
    • Ēdieni
    • Dzērieni
  • Kontakti
    • Lietošanas noteikumi
    • Privātuma politika
    • Piegāde
  • BUJ

Pasta siera un sidra mērcē ar bekonu (Mac & Cheese)

21. marts, 2024 pl. 12:24, Nav komentāru

Makaroni ar siera-siera mērci

Sastāvdaļas:

400g makaronu (forma pēc izvēles);

200g bekona;

3 ēdamkarotes miltu;

160 ml Gardener’s ābolu sidra;

250 ml piena;

450g Čedaras siera;

Sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Vāriet makaronus sāļā ūdenī, līdz tie ir al dente.

Katlā uz vidēji karstas uguns apcepiet sagrieztu bekonu. Ik pa laikam apmaisot, līdz bekons kļuvis kraukšķīgs un iztecējuši tauki. Izņemiet no katla bekonu. Bekona taukos pieberiet 3 ēdamkarotes miltu, apmēram minūti maisiet kopā ar bekona taukiem. Katlā pamazām lejiet Gardener’s āboulu sidru, nepārtraukti maisot. Kad masa kļuvusi viendabīga, tāpat pielejiet pienu un kārtīgi samaisiet. Mērci vāriet uz vidēji lēnas uguns 5-10 min, līdz tā sabiezē. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Noņemiet kaktliņu no uguns un iemaisiet rīvetu Čedaras sieru. Mērci maisa līdz siers ir izkusis viendabīgā masā. Mērcei pievienojiet pusi no apceptā bekona.

Mērcei pievienojiet uzvārītos makaronus. Iecilājiet tos siera un ābolu sidra mērcē.

Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar atlikušajiem bekona gabaliņiem. Baudiet ar glāzi sausa sidra!

Izmēģini šo vieglo un gardo recepti!

Lai garšo!


Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti


  • 15. jan. 2025
  • Karstais džina Todijs (Hot Gin Toddy)
    9. jan. 2025

  • 25. nov. 2024
  • Sabiles ābolu džins un toniks
    15. aug. 2024
  • Pasta siera un sidra mērcē ar bekonu (Mac & Cheese)
    21. mar. 2024
  • Vēlo brokastu ābolu un sidra pankūkas
    26. okt. 2023
  • Rudens sangrija ar ābolu sidru
    28. sep. 2023

Iesakām:

Pirms liet glāzēs dzirkstošo sidru, atdzesē to! Atdzesēts līz 4-6 grādu temperatūrai, tas būs krietni gardāks, kā arī mazāk putos, atverot pudeli.

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

KONTAKTI                PRIVĀTUMA POLITIKA                  NOTEIKUMI                  PIEGĀDE                 BUJ

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA
Licences nr. MT00000010042.