Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
Sabiles Sidrs
  • Sākums
  • E-veikals
    • Sabiles sidrs
    • Gardener`s Craft sidrs
    • Sidrs kastēs
    • Dāvanu komplekti
    • Ekskursijas
    • Suvenīri
  • GARDENER'S
  • Jaunumi
  • Par mums
    • Mūsu stāsts
    • Sabiles Sidra Nams
    • Darītava. Brauc ciemos!
    • Apbalvojumi
    • Publikācijas
  • Receptes
    • Ēdieni
    • Dzērieni
  • Kontakti
    • Lietošanas noteikumi
    • Privātuma politika
    • Piegāde
  • BUJ

Sildošie sidra keksiņi

21. novembris, 2022 pl. 15:03, Nav komentāru
Keksiņi ar glazūru *attēls ilustratīvs

Mīkla 14 keksiņiem:

  • 200g cukura
  • 125g miltu
  • 1 tk cepampulvera
  • ½ tk cepamās sodas
  • ½ tk sāls
  • 1 tk kanēļa
  • ¼ tk muskatrieksta
  • 2 olas
  • 60 ml eļļas
  • 60 ml piena
  • 120 ml Sabiles vai Gardener's sidra, istabas temperatūrā

Glazūrai:

  • 115 g mīksta sviesta
  • 650-750 g pūdercukura
  • 1 ēdk piena
  • 2 ēdk sidra
  • šķipsna muskatrieksta un kanēļa


Pagatavošana:
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pa vienai iemaisi olas, tad iejauc eļļu un pienu. Visbeidzot iemaisi sidru, pārstāj maisīt, tiklīdz sidrs ir viendabīgi izmaisīts.
Izklāj papīra trauciņus keksiņu formās, vai ieeļļo tās. Katrā trauciņā iepildi mīklu līdz pusei. Cep keksiņus 18-20 minūtes, līdz tie zeltaini apbrūnē. Izņem no krāsns un ļauj pilnībā atdzist, pirms uzklāj glazūru.
Kamēr keksiņi cepas, izmantojot mikseri uzkul sviestu, pamazām pievienojot apmēram ceturtdaļu pūdercukura. Turpinot miksēt, pievieno garšvielas, pienu un sidru, tad pakāpeniski atlikušo pūdercukuru. Kad visas sastāvdaļas pievienotas, palielini miksera jaudu un kul, kamēr glazūra uzputojas viendabīga un gaisīga. Glazūru uzklāj atdzisušiem keksiņiem, izmantojot konditorejas maisiņu.
Vari izdekorēt kekiņus ar žāvēta ābola šķēlīti un šķipsniņu kanēļa.

Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti


  • 15. jan. 2025
  • Karstais džina Todijs (Hot Gin Toddy)
    9. jan. 2025

  • 25. nov. 2024
  • Sabiles ābolu džins un toniks
    15. aug. 2024
  • Pasta siera un sidra mērcē ar bekonu (Mac & Cheese)
    21. mar. 2024
  • Vēlo brokastu ābolu un sidra pankūkas
    26. okt. 2023
  • Rudens sangrija ar ābolu sidru
    28. sep. 2023

Iesakām:

Pirms liet glāzēs dzirkstošo sidru, atdzesē to! Atdzesēts līz 4-6 grādu temperatūrai, tas būs krietni gardāks, kā arī mazāk putos, atverot pudeli.

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

KONTAKTI                PRIVĀTUMA POLITIKA                  NOTEIKUMI                  PIEGĀDE                 BUJ

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA
Licences nr. MT00000010042.