Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
Sabiles Sidrs
  • Sākums
  • E-veikals
    • Sabiles sidrs
    • Gardener`s Craft sidrs
    • Sidrs kastēs
    • Dāvanu komplekti
    • Ekskursijas
    • Suvenīri
  • GARDENER'S
  • Jaunumi
  • Par mums
    • Mūsu stāsts
    • Sabiles Sidra Nams
    • Darītava. Brauc ciemos!
    • Apbalvojumi
    • Publikācijas
  • Receptes
    • Ēdieni
    • Dzērieni
  • Kontakti
    • Lietošanas noteikumi
    • Privātuma politika
    • Piegāde
  • BUJ

Cāļa krūtiņa ar ābolu – sidra mērci un ceptiem āboliem

28. augusts, 2020 pl. 9:53, Nav komentāru
Vistas cepetis uz bagātīgi klāta gallda
*attēlam ir ilustratīva nozīme


Sastāvdaļas:

  • 2 cāļa filejas, 
  • eļļa cepšanai,

Marinādei:

  • 1 ķiploka daiviņa (jāsaspiež ar ķiploku spiedi), 
  • ½ tējkarote sāls, 
  • šķipsniņa piparu, 
  • 1 ēdamkarote augu eļļas, 
  • ½ tējkarote timiāna,

Mērcei:

  • ½ ābola, 
  • ½ sīpola, 
  • 100 g sidra, 
  • 100 ml stipra cāļa buljona, 
  • 50 g saldā krējuma, 
  • eļļa cepšanai, 
  • sāls, pipari pēc garšas,

Piedevām:

  • 1 ābols, 
  • sauja ogu, piemēram, dzērvenes vai brūklenes, 
  • sviests, 
  • sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

Cāļa krūtiņu iemarinē (visas marinādes sastāvdaļas jāsajauc kopā un ierīvē cāli) un atstāj marinēties uz 20 min. Tad krūtiņas nedaudz apcep uz pannas, pēc tam liek uz alumīnija folijas cepešpannā un 8 minūtēm cep krāsnī 180°C karstumā. Izņem no krāsns un ietin folijā atpūsties, pārsedzot ar dvieli. 

Mērcei – ābolus un sīpolus sagriež sīkos gabaliņos un liek uz aukstas pannas eļļā, cep līdz sīpoli zeltaini un āboli pašķīduši, tad pievieno sidru, buljonu, sāli, piparus, un pasutina.  Pievieno saldo krējumu, karsē līdz krējums sabiezē. Mērci sablendē vienmērīgai tekstūrai.

Ābolu sagriež daiviņās, apsāla. Sviestā uz pannas apbrūnina, pirms cepšanas beigām pievieno ogas un pacep brīdi. Fileju griež biezās šķēlēs, pasniedz ar mērci un āboliem.


Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti


  • 15. jan. 2025
  • Karstais džina Todijs (Hot Gin Toddy)
    9. jan. 2025

  • 25. nov. 2024
  • Sabiles ābolu džins un toniks
    15. aug. 2024
  • Pasta siera un sidra mērcē ar bekonu (Mac & Cheese)
    21. mar. 2024
  • Vēlo brokastu ābolu un sidra pankūkas
    26. okt. 2023
  • Rudens sangrija ar ābolu sidru
    28. sep. 2023

Iesakām:

Pirms liet glāzēs dzirkstošo sidru, atdzesē to! Atdzesēts līz 4-6 grādu temperatūrai, tas būs krietni gardāks, kā arī mazāk putos, atverot pudeli.

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

KONTAKTI                PRIVĀTUMA POLITIKA                  NOTEIKUMI                  PIEGĀDE                 BUJ

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA
Licences nr. MT00000010042.