Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
Sabiles Sidrs
  • Sākums
  • E-veikals
    • Sabiles sidrs
    • Gardener`s Craft sidrs
    • Sidrs kastēs
    • Dāvanu komplekti
    • Ekskursijas
    • Suvenīri
  • GARDENER'S
  • Jaunumi
  • Par mums
    • Mūsu stāsts
    • Sabiles Sidra Nams
    • Darītava. Brauc ciemos!
    • Apbalvojumi
    • Publikācijas
  • Receptes
    • Ēdieni
    • Dzērieni
  • Kontakti
    • Lietošanas noteikumi
    • Privātuma politika
    • Piegāde
  • BUJ

25. nov. 2024
Garšas pasaule ar sidra noti - Gardener's sidrs un krepes

Šeit dažas mūsu iecienītas receptes ar gardu sidra noti vieglās pusdienās vai sātīgā vakara maltītē. Šie ēdieni brīnišķīgi saskanēs arī ar glāzi dzirkstoša sidra. Atceries kulinārijā lietot tikai dabīgi raudzētu sidru!

Pasta siera un sidra mērcē ar bekonu (Mac & Cheese)

21. mar. 2024, Nav komentāru

Makaroni ar siera-siera mērci

Sastāvdaļas:

400g makaronu (forma pēc izvēles);

200g bekona;

3 ēdamkarotes miltu;

160 ml Gardener’s ābolu sidra;

250 ml piena;

450g Čedaras siera;

Sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Vāriet makaronus sāļā ūdenī, līdz tie ir al dente.

Katlā uz vidēji karstas uguns apcepiet sagrieztu bekonu. Ik pa laikam apmaisot, līdz bekons kļuvis kraukšķīgs un iztecējuši tauki. Izņemiet no katla bekonu. Bekona taukos pieberiet 3 ēdamkarotes miltu, apmēram minūti maisiet kopā ar bekona taukiem. Katlā pamazām lejiet Gardener’s āboulu sidru, nepārtraukti maisot. Kad masa kļuvusi viendabīga, tāpat pielejiet pienu un kārtīgi samaisiet. Mērci vāriet uz vidēji lēnas uguns 5-10 min, līdz tā sabiezē. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Noņemiet kaktliņu no uguns un iemaisiet rīvetu Čedaras sieru. Mērci maisa līdz siers ir izkusis viendabīgā masā. Mērcei pievienojiet pusi no apceptā bekona.

Mērcei pievienojiet uzvārītos makaronus. Iecilājiet tos siera un ābolu sidra mērcē.

Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar atlikušajiem bekona gabaliņiem. Baudiet ar glāzi sausa sidra!

Izmēģini šo vieglo un gardo recepti!

Lai garšo!

Vēlo brokastu ābolu un sidra pankūkas

26. okt. 2023
Pankūkas

Sastāvdaļas:

Pankūkām:

1 ola

1/2 glāzes piena

1/2 glāzes Gardener’s ābolu sausā sidra

1 ēdamkarote kausēta sviesta, vai eļļas

160g miltu

2 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote cepamā pulvera

1/2 tējkarotes sāls

1 vidēji liels ābols, sarīvēts

Sviests vai eļļa, lai ietaukotu pannu

Kanēļa ābolu garnējums:

1 ābols, sagriezts šķēlītēs

1 ēdamkarote sviesta

1 tējkarote cukura

1 tējkarote kanēļa

Kļavu sīrups pasniegšanai, pēc izvēles


Pagatavošana:

Lai pagatavotu mīklu, tīrā bļodā samaisa sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Citā traukā sakuļ olu, pienu un kausēto sviestu (vai eļļu). Sarīvē nomizotu ābolu, vispirms izņemot serdi. Pakāpeniski pievieno šķidrajām sastāvdaļām sauso sastāvdaļu miksli, pastāvīgi maisot, lai tās viendabīgi sajaucas. Tad vienmērīgi iemaisa mīklā sidru un rīvētos ābolus. Mīklai var atļaut kādu brīdi uzbriest.

Ietauko vidēji karstu pannu ar sviestu vai eļļu un cep nelielas pankūkas (ja pannas izmērs atļauj – vienlaicīgi var cept 2-3 pankūkas). Kad pankūkas apakšdaļa ir zeltaini brūna un virspusē sāk veidoties mazi gaisa burbuļi, pankūku apgriež uz otru pusi.

Lai pagatavotu ābolu un kanēļa garnējumu, pannā izkausē sviestu un cep ābolu šķēlītes uz mērenas uguns, pēc pāris minūtēm pievienojot cukuru. Šķēlītes apmaisa un cep līdz tās karamelizējoties kļūst zeltaini brūnas, tad pārkasa ar kanēli.

Pankūkas pasniedz kopā ar ābolu un kanēļa garnējumu un kļavu sīrupu. Lai gardas brīvdienu brokastis!


Grilēti dārzeņi sidra vinegretā

27. apr. 2023, Nav komentāru
Grilētu dārzeņu plate

*attēls ilustratīvs

Dārzeņi grilēšanai:

  • 1 cukini
  • 1 baklažāns
  • 4 šalotes sīpoli
  • 250g šampinjonu
  • 2 gab. dzeltenās vai paprikas

Vinegretam:

  • 4 daiviņas ķiploka
  • ½ čili pipars
  • Bunte pētersīļu
  • Olīveļļa
  • Balzāmetiķis
  • Gardener’s sausais ābolu sidrs
  • Sāls, pipari, cukurs

Pagatavošana:

Visus dārzeņus nomazgā, nosusina un sagriež grilēšanai piemērotās šķēlēs. Uz sakarsētas grilpannas (var arī izmantot parasto pannu), bez taukvielām strauji apcep katru dārzeņa šķēli no abām pusēm. Dārzeņiem jābūt apbrūnējušiem, taču  nedaudz kraukšķīgiem no iekšpuses. Atsevišķi gatavo vinegretu. Smalki sakapā ķiploku, čili, pētersīļus. Pievieno olīveļļu, balzāmetiķi un Gardener’s sauso sidru, pēc garšas pievieno sāli, piparus un šķipsnu cukura. Ar dakšiņu vai putojamo slotiņu strauji samaisa. Grilētos dārzeņus pārlej ar vinegretu un apmaisa. Var pasniegt uzreiz siltus, vai atstāt uz pāris stundām iemarinēties. Pasniedz kopā  ar atdzesētu Gardener's ābolu sauso sidru.

Receptes autors ir mūsu draugs, šefpavārs Toms Melkis.


Dārznieka cūkgaļas un sidra podiņš

15. feb. 2023, Nav komentāru
Cūkgaļas sacepums

*attēls ilustratīvs

Recepte 4 porcijām.

Sastāvdaļas:
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 kg cūkgaļas pavēdere, sagriezta 2 cm biezās šķēlēs
  • 1 ēdamkarote timiāna lapu
  • 500 ml 𝐆𝐀𝐑𝐃𝐄𝐍𝐄𝐑’ 𝐒 sausais ābolu sidrs
  • 1 ½ tējkarotes angļu sinepju
  • 4 lieli sīpoli, sagriezti

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem.
Katlā uzkarsējiet 2 ēdamkarotes olīveļļas. Uz vidēji zemas temperatūras apcepiet sīpolus, vismaz 10min., bieži maisot tos, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi. Neļaujiet tiem apbrūnēt.
Pannā uz augstas temperatūras uzkarsējiet 1 ēdamkaroti olīveļļas un apcepiet sagriezto cūkgaļas pavēderi, apmēram 10min., līdz izdalās sulas.
Pievienojiet cūkgaļu sīpoliem. Pievienojiet timiānu, lauru lapas, sāli un angļu sinepes. Visu kārtīgi samaisiet.
Pārlejiet ar Gardener's sauso ābolu sidru tā, lai tiek pārklāta visa cūkgaļa. Uz augstas temperatūras sildiet, līdz sidrs uzvārās. Pildiet karstuma izturīgos podiņos, vai čuguna traukā. Lieciet cepeškrāsnī, cepiet 150 grādos 1h 30min, līdz cūkgaļa kļuvusi mīksta.

Iesakām pasniegt kopā ar kartupeļu - burkānu biezeni, un glāzi Gardener’s sausā ābolu sidra! ❤

Sildošie sidra keksiņi

21. nov. 2022, Nav komentāru
Keksiņi ar glazūru *attēls ilustratīvs

Mīkla 14 keksiņiem:

  • 200g cukura
  • 125g miltu
  • 1 tk cepampulvera
  • ½ tk cepamās sodas
  • ½ tk sāls
  • 1 tk kanēļa
  • ¼ tk muskatrieksta
  • 2 olas
  • 60 ml eļļas
  • 60 ml piena
  • 120 ml Sabiles vai Gardener's sidra, istabas temperatūrā

Glazūrai:

  • 115 g mīksta sviesta
  • 650-750 g pūdercukura
  • 1 ēdk piena
  • 2 ēdk sidra
  • šķipsna muskatrieksta un kanēļa


Pagatavošana:
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pa vienai iemaisi olas, tad iejauc eļļu un pienu. Visbeidzot iemaisi sidru, pārstāj maisīt, tiklīdz sidrs ir viendabīgi izmaisīts.
Izklāj papīra trauciņus keksiņu formās, vai ieeļļo tās. Katrā trauciņā iepildi mīklu līdz pusei. Cep keksiņus 18-20 minūtes, līdz tie zeltaini apbrūnē. Izņem no krāsns un ļauj pilnībā atdzist, pirms uzklāj glazūru.
Kamēr keksiņi cepas, izmantojot mikseri uzkul sviestu, pamazām pievienojot apmēram ceturtdaļu pūdercukura. Turpinot miksēt, pievieno garšvielas, pienu un sidru, tad pakāpeniski atlikušo pūdercukuru. Kad visas sastāvdaļas pievienotas, palielini miksera jaudu un kul, kamēr glazūra uzputojas viendabīga un gaisīga. Glazūru uzklāj atdzisušiem keksiņiem, izmantojot konditorejas maisiņu.
Vari izdekorēt kekiņus ar žāvēta ābola šķēlīti un šķipsniņu kanēļa.

Cāļa krūtiņa ar ābolu – sidra mērci un ceptiem āboliem

28. aug. 2020, Nav komentāru
Vistas cepetis uz bagātīgi klāta gallda
*attēlam ir ilustratīva nozīme


Sastāvdaļas:

  • 2 cāļa filejas, 
  • eļļa cepšanai,

Marinādei:

  • 1 ķiploka daiviņa (jāsaspiež ar ķiploku spiedi), 
  • ½ tējkarote sāls, 
  • šķipsniņa piparu, 
  • 1 ēdamkarote augu eļļas, 
  • ½ tējkarote timiāna,

Mērcei:

  • ½ ābola, 
  • ½ sīpola, 
  • 100 g sidra, 
  • 100 ml stipra cāļa buljona, 
  • 50 g saldā krējuma, 
  • eļļa cepšanai, 
  • sāls, pipari pēc garšas,

Piedevām:

  • 1 ābols, 
  • sauja ogu, piemēram, dzērvenes vai brūklenes, 
  • sviests, 
  • sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

Cāļa krūtiņu iemarinē (visas marinādes sastāvdaļas jāsajauc kopā un ierīvē cāli) un atstāj marinēties uz 20 min. Tad krūtiņas nedaudz apcep uz pannas, pēc tam liek uz alumīnija folijas cepešpannā un 8 minūtēm cep krāsnī 180°C karstumā. Izņem no krāsns un ietin folijā atpūsties, pārsedzot ar dvieli. 

Mērcei – ābolus un sīpolus sagriež sīkos gabaliņos un liek uz aukstas pannas eļļā, cep līdz sīpoli zeltaini un āboli pašķīduši, tad pievieno sidru, buljonu, sāli, piparus, un pasutina.  Pievieno saldo krējumu, karsē līdz krējums sabiezē. Mērci sablendē vienmērīgai tekstūrai.

Ābolu sagriež daiviņās, apsāla. Sviestā uz pannas apbrūnina, pirms cepšanas beigām pievieno ogas un pacep brīdi. Fileju griež biezās šķēlēs, pasniedz ar mērci un āboliem.

Bietēs un sojas mērcē marinēts lasis ar kabača salātiem un laima krēmu

28. aug. 2020, Nav komentāru
Marinēta laša fileja

*attēlam ir ilustratīva nozīme

Šis ēdiens radīts pasniegšanai ar kokteili "Aperol Spritz", vai sidra kokteili "Sidrella", ko atradīsiet mūsu internetveikalā.


Sastāvdaļas:

  • 500 g laša filejas,

Marinādei:

  • 1 vārīta biete, 
  • 50 ml gaišās sojas mērces, 
  • 1 tējkarote romiešu ķimeņu (kumina), 
  • 1 ēdamkarote cukura, 
  • 1 ēdamkarote sāls,

Laima krēmam:

  • 1 paciņa saldā krējuma, 
  • ½ laima miziņas, 
  • ½ laima sulas, 
  • ½ tējkarote sāls, 
  • 1 tējkarote cukura,

Kabaču salātiem:

  • 1 neliels kabacis (cukini), 
  • sāls, 
  • citrona vai laima sula.

Pagatavošana:

Lasim ar pinceti izņem asakas. Marinādei visas sastāvdaļas sablendē. Plastmasas kastītē liek ½ marinādes, tad laša gabalu, tad atlikušo daļu marinādes (lai lasis viss būtu ieziests ar marinādi). Pa nakti atstāj ledusskapī. Pirms ēšanas laša gabalu izņem no marinādes, ar papīra salveti nosusina un sagriež ar ļoti asu nazi plānās šķēlītēs. 

Krēmam sakuļ saldo krējumu ar cukuru stingrās putās, tad iejauc laima sulu un miziņu. Salātiem – kabaci sagriež smalkās strēmelītēs, apsāla un aplaista ar sulu. Pasniedz ar grauzdētas baltmaizes šķēli vai citu maizīti.

Baltā Gardener’s mērce

20. apr. 2020, Nav komentāru

Mērces trauks un vārīta ola

*attēlam ir ilustratīva nozīme

Sastāvdaļas:

  • 70 ml Gardener’s sausā ābolu sidra,
  • 30 ml ābolu etiķa,
  • 2 gab. šalotes sīpolu,
  • 20 ml ūdens,
  • 200 g sviesta,
  • 1 tējkarote medus, 
  • pēc garšas sāls un baltie pipari.

 Pagatavošana:

Pannā vāra smalki sagrieztus šalotes sīpolus ar sidru, etiķi un medu, līdz šķidrums samazinās vismaz uz pusi. Pievieno aukstu dzeramo ūdeni un uz mazas liesmas turpina karsēt, pa maziem gabaliņiem sāk pievienot sviestu un turpina maisīt. Lai nepārkarsētu, nogriež karstumu un turpina pievienot sviestu, līdz mērce iegūst krēmīgu konsistenci, tad pievieno sāli un piparus.

Maigā «Sabiles Sidra Nama» mērce

20. apr. 2020, Nav komentāru

Svaigi āboli

*attēlam ir ilustratīva nozīme

Sastāvdaļas:

  • 1 vidējs sīpols,
  • 1 ābols,
  • 1 kubiņš vistas buljona,
  • 1 ēdamkarote sviesta vai augu eļļas,
  • 150 ml sidra (Gardener’s sausais ābolu sidrs vai Ābolu pussausais Sabiles sidrs),
  • 100 ml saldā krējuma.

Pagatavošana:

Sīpolus un ābolus smalki sagriež. Liek cepties sviestā/eļļā uz aukstas pannas, līdz sīpoli un āboli ir mīksti un caurspīdīgi. Tad pievieno sidru  un buljona kubiņu un sutina, līdz āboli izšķīduši un sidrs daļēji iztvaikojis par aptuveni trešo daļu. Tad pievieno krējumu un maisot karsē, kamēr sabiezē līdz vēlamajai mērces konsistencei. Ja mērci vēlas viendabīgāku, to sablenderē.  Ideāla mērce ceptai vistai un citiem putnu ēdieniem, bet var arī ar citiem ēdieniem.

Sātīgā sīpolu zupa ar sidru

20. apr. 2020, Nav komentāru

Sīpolu zupa ar grauzdiņu*attēlam ir ilustratīva nozīme


Sastāvdaļas:

  • 100 g sviesta,
  • 6 sīpoli,
  • 2 ķiploku daiviņas,
  • 1 l dārzeņu vai vistas buljona,
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu,
  • 0,6 l Gardener’s sausā ābolu sidra,
  • 2 lauru lapas,
  • 6 šķēles baltmaizes,
  • 150 g intensīva siera, piemēram, Čedara,
  • sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Sagrieztos sīpolus (šķēlēs) un ķiplokus liek bļodā un apkaisa ar miltiem. Katlā sāk kausēt sviestu un pievieno sīpolus, liekos miltus nopurinot. Cep uz lēnas uguns - sutina, neļaujot sacepties, tikai viegli apbrūnēt, līdz sīpoli kļūst mīksti un nedaudz caurspīdīgi. Tad pielej buljonu un sidru, pieliek lauru lapas. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, atkarībā no buljona intensitātes. Vāra apmēram 15 min, līdz sīpoli mīksti. Kamēr zupa vārās, uzkarsētā cepeškrāsnī uz cepešpannas liek maizes šķēles ar sieru un cep, līdz siers izkusis un nedaudz apbrūnējis. Zupu lej bļodās un katrā ieliek pa siera maizes šķēlei.

Variācija – ja ir pieejami māla sautējuma podiņi, zupu lej tajos. Apgrauzdē maizi un sarīvē sieru. Katram podiņam pa virsu liek maizes “vāciņu”, kuru apber ar sieru. Tad liek cepeškrāsnī un cep, kamēr siers izkusis un izveidojis zeltainu garoziņu.

Īpašā sidra marināde gaļai

20. apr. 2020, Nav komentāru

Marinēta gaļa  *attēlam ir ilustratīva nozīme


Sastāvdaļas:

  • 300 ml Gardener’s sausā ābolu sidra,
  • 100 ml gāzēta minerālūdens,
  • 1 ēdamkarote cukura,
  • svaigi malti melnie pipari,
  • sāls,
  • timiāns,
  • 4 sīpoli,
  • 1 kg gaļas (pēc izvēles – vista vai cūkgaļa).

Pagatavošana:
Gaļu sajauc ar sidru, minerālūdeni, garšvielām un sīpoliem, kārtīgi izmaisa un atstāj uz 3 – 5 stundām. Pēc tam gaļu sadur uz iesmiem un cep uz grila, bet var arī uz pannas. 

Baltā zivs sidra mērcē

20. apr. 2020

Marinēta baltās zivs fileja

*attēlam ir ilustratīva nozīme


Sastāvdaļas:

  • 4 x 150 g baltās zivs,
  • 1 sīpols,
  • 1 ēdamkarote sviesta vai augu eļļas,
  • 100 g Gardener’s sausā ābolu sidra,
  • 100 g saldā krējuma,
  • sāls, pipari pēc garšas,
  • sauja zaļumu (dilles, pētersīļi, lociņi pēc izvēles).

Pagatavošana:

Baltās zivs (heka, zandarts, vai kāda cita) filejas gabalus apber ar sāli un pipariem. Smalki sakapātus sīpolus liek cepties uz aukstas pannas, lai lēni cepas, kamēr paliek caurspīdīgi, bet nebrūnē. Tad pārlej ar sidru, uzkarsē, uz pannas izkārto zivs gabalus, izkarsē un pārlej ar saldo krējumu. Karsē, kamēr krējums sabiezē. Tad pārkaisa ar zaļumiem. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Zeltainais ābolu - cidoniju pīrāgs

20. apr. 2020, Nav komentāru

Ābolu pīrāgs *attēlam ir ilustratīva nozīme


Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 125 g sviesta istabas temperatūrā,
  • 70 g pūdercukura,
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta,
  • 1 ola,
  • 150 g miltu,
  • 100 g mandeļu miltu,
  • 2 ēdamkarotes cidoniju ievārījuma.

Pildījumam:

  • 400 ml piena,
  • 100 ml Gardener’s saldā ābolu – cidoniju sidra,
  • 3 olu dzeltenumi,
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta,
  • 2 ēdamkarotes cidoniju ievārījuma,
  • 6 ēdamkarotes cukura,
  • 4 ēdamkarotes miltu,
  • 6 āboli.

Pa virsu izkārtotajiem āboliem:

  • cukurs,
  • kanēlis,
  • sviests (daudzums pēc paša gaumes).

Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC. Ietaukoto un ar miltiem izkaisīto kūkas formu (aptuveni 22/24 cm lielu) liek ledusskapī, lai tā būtu auksta.

Sviestu, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un cidoniju ievārījumu liek bļodā un kārtīgi samaisa. Pievieno olu un mandeļu miltus, visu apmaisa. Pēc tam mīklai pakāpeniski pievieno miltus, lai veidotos mīksta mīkla. Mīklu samaisa, līdz veidojas vienmērīga masa.

Gatavo pildījumu – katliņā ber miltus, kuriem pievieno vaniļas ekstraktu un cidoniju ievārījumu. Pēc tam liek klāt olu dzeltenumus un nedaudz no nepieciešamā piena. Sastāvdaļas apmaisa, līdz milti un cukurs izšķīduši. Pēc tam pievieno atlikušo pienu un sidru. Sastāvdaļām ļauj sākt burbuļot uz plīts, un vārot apmaisa, līdz masa viegli sabiezē. Gatavajam pildījumam ļauj atdzist.

Ņem ietaukoto kūkas formu un izklāj pa tās pamatni un sāniem mīklu. Mīklai pa virsu lej pīrāga pildījumu. Tam pa virsu izkārto šķēlītēs sagrieztus ābolus, kuriem uzkaisa kanēli, cukuru un vietām uzliek sviesta pikucīšus.

Ābolu pīrāgu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu, līdz mīklas garoziņa ir zeltaina, bet paši āboli mīksti un apbrūnējuši.

Jaunākie ieraksti


  • 15. jan. 2025
  • Karstais džina Todijs (Hot Gin Toddy)
    9. jan. 2025

  • 25. nov. 2024
  • Sabiles ābolu džins un toniks
    15. aug. 2024
  • Pasta siera un sidra mērcē ar bekonu (Mac & Cheese)
    21. mar. 2024
  • Vēlo brokastu ābolu un sidra pankūkas
    26. okt. 2023
  • Rudens sangrija ar ābolu sidru
    28. sep. 2023

Iesakām:

Pirms liet glāzēs dzirkstošo sidru, atdzesē to! Atdzesēts līz 4-6 grādu temperatūrai, tas būs krietni gardāks, kā arī mazāk putos, atverot pudeli.

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

KONTAKTI                PRIVĀTUMA POLITIKA                  NOTEIKUMI                  PIEGĀDE                 BUJ

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA
Licences nr. MT00000010042.